Otters

Week 1

 

De OTTERS maken werkstukken van papier-maché!

 

Er zijn 75 tokens verdiend. Dus mogen wij, de Otters (groep 6/7) zelf onze beloning kiezen. We kiezen om werkstukken te gaan maken van papier-maché.

Gelukkig zijn er enthousiaste moeders die ons willen helpen.

De tafels vol met kranten, de behanglijm staat gereed in de bakken… Luisteren naar de uitleg van de juf en dan eindelijk mogen we aan de gang!

Een lege fles staat voor ons. We maken een prop papier en stoppen deze erin. Nu glad strijken met veel lijm… wat zullen we eens gaan maken?

Het ene kind maakt een haai, de ander een vlinder, een konijn, een hondje… een draak. Wat een prachtige ideeën! Ieder kind heeft zijn eigen fantasie en maakt dus ook iets anders.

Onze handen zitten onder de lijm, maar het resultaat mag er zijn! Na 1,5 uur druk te zijn geweest, zijn de eerste werkstukken klaar.

Volgende week gaan we ze verven en verder versieren.

Nu moeten ze eerst drogen.

Het was super tof.

Echt geweldig om dit te doen op school en het is niet eens vrijdagmiddag…

 

Groetjes van de OTTERS!

 

 

 

Beste ouders / verzorgers,

 

Wat hebben we een drukke maar GEZELLIGE middag achter de rug. De kinderen hebben prachtige werkstukken van papier-mache gemaakt.

Volgende week gaan we de werkstukken lekker verven en verder versieren.

De kinderen hebben vandaag de samenvatting van Brandaan meegenomen. Dinsdag 21 nov hebben ze hier de toets van.

De kinderen hebben een tempotoets gemaakt van rekenen. Er waren 140 keersommen. Dit blad is vandaag ook mee naar huis gegaan.

Het gemiddelde van groep 6 is 72 goed en van groep 7 is dat 73 goed. Zie foto's. Dit betekent dat het niveau nog matig is. De kinderen kennen over het algemeen de tafels nog onvoldoende.  Wilt u met uw kind thuis nog de tafels oefenen? Dit niveau moet echt voldoende worden. De tafels heb je bijna bij alles nodig…

In de klas werken we nu met een portfolio. In dit persoonlijke mapje zitten verschillende papieren; onder andere een tafelkaart. Zie foto. 

  

Na schooltijd kunnen de kinderen een tafel opzeggen bij de juf en als dat goed is krijgen ze een sticker voor die tafel. Op deze manier raakt als het goed is, de hele tafelkaart vol.

 

De staafdiagrammen zitten ook in het portfolio.

Bij de rapportgeprekken zal dit portfolio ook op tafel gelegd worden en zal uw kind uitleggen wat alles betekent.

 

Morgen gaat groep 7 op stage. De brief is gisteren al mee gegaan. Vergeet niet dat ze op de fiets moeten komen en dat ze pas om 9.15u op school hoeven te komen.

Vandaag hebben we ook lootjes getrokken. De kinderen vonden dit super leuk. De surprises + gedicht moeten op 5 dec. ingeleverd worden. De naam van het kind VOOR WIE het is, moet duidelijk op de surprise staan. We zien uit naar een super gezellige dag…en natuurlijk hopen we op originele leuke surprises!

 

Met vriendelijke groet,

Juf Sandra

 

Week 46

 

Week 45

 

Week 44