Zeearenden


Notice: Undefined variable: verberginleiding in /var/www/vhosts/driestromenland.nl/httpdocs/includes/inc_tekst.php on line 256
De Zeearenden 2020-2021

 

Groep 4 is de groep van de Zeearenden. Deze groep telt dit jaar 18 leerlingen. In deze groep gaan we verder met de basis die in groep 3 is gelegd.

De eerste weken wordt met rekenen de grote lijn van groep 3 nog even herhaald zoals plus- en minsommen tot 20. In groep 4 gaan we ervan uit dat deze sommen nu vlot kunnen worden uitgerekend. Dit is nodig om verder te kunnen rekenen tot de 100.

Met taal wordt het ook heel serieus. We leren bijvoorbeeld al wat de lidwoorden zijn, wat de zelfstandig naamwoorden zijn, wat werkwoorden zijn en voorzetsels enzovoort. 

Verder leren we in groep 4 hoe we alle hoofdletters van het alfabet moeten schrijven met een verbonden handschrift.

Ook hopen we dit jaar extra aandacht te hebben voor de natuur. Samen met groep 5 (de Otters) van juf Daniëlle zijn we van plan om eens per maand wandelend de natuur in te gaan. We gaan dan buiten allerlei leerzame opdrachten in de natuur doen.

U merkt al wel, er is genoeg te doen en te leren bij ons in groep 4.

Hartelijk groet van alle Zeearenden en meester Erik  

P.s. Een paar goede websites om thuis te oefenen:

Lezen: www.neo4tx.nl/flits         www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer

Rekenen: www.rekenen.nl Alle leerlingen hebben op www.rekenen.nl een persoonlijk account met wachtwoord. Alleen onder dit account slaat het programma alle ingevoerde antwoorden op en de medailles die de kinderen verdiend hebben. Check dus altijd of ze ingelogd zijn in hun account.

www.sommenmaker.nl                www.sommenprinter.nl              www.tafels-oefenen.nl

www.tafelsoefenen.nl                  www.klokrekenen.nl                     www.redactiesommen.nl

www.klokkijker.nl                          www.rekenspelletjes.nu    
         

Spelling: www.spellingoefenen.nl Ook van dit programma hebben alle leerlingen een eigen account. Wachtwoord is: Zeearenden4

Taal en begrijpend lezen: www.juf-milou.nl  www.citotrainer.nl

 

Algemeen: www.junioreinstein.nl              www.citotrainer.nl         www.computermeester.be

www.spelletjesplein.nl